NAPRA NAP

napi mi újság

Utolsó kommentek

  • Rooza: Most már értem, talán sikerült kezessé tennem a kommentdobozt? Mindjárt kiderül.. (2008.03.04. 11:49) Hemzsegnek a gondolatok
  • Rooza: Nagyon nehézkesnek találom ezt a kommentelési formát. Már engedélyeztem, hogy enélkül is menjen a ... (2008.03.04. 11:45) Hemzsegnek a gondolatok
  • Utolsó 20

hasznos

Vissza a rádióhoz
ez egy érdekes oldal,

Friss topikok

  • Rooza: Most már értem, talán sikerült kezessé tennem a kommentdobozt? Mindjárt kiderül.. (2008.03.04. 11:49) Hemzsegnek a gondolatok

Rovatok

nagykapu

Linkblog

Archívum

2008.03.01. 23:27 Rooza

Akar velem beszélgetni?

Ez egy kis novella címe, amit valamikor régen olvastam. Sajnos azóta nem találkoztam vele,és a szerzőre sem emlékszem. Moldova? Örkény? (köszönöm nagyia: Moldova György  Akar velem beszélgetni? című kisregénye)

Arról szól, hogy valaki telefonon felhívogat embereket, ezzel a kérdéssel. Akkor nagyon nem értettem...

Sokszor gondolkodtam már el azon, hogy milyen is az életünk manapság.
Mennyire csukódunk be a négy fal közé, különböző okokból?

Egyszerűen számbavettem a közvetlen környezetemet, hogy ki kivel tud beszélgetni - természetesen ez csak feltételezés- , kivel tud kimozdulni, közösen gondolkodni.

Ma nagyon sokan dolgoznak otthon, vagy egyedül, egyszemélyes vállalkozóként. Az átkosban ugye mindenkinek kellett hogy munkahelye legyen, valahogy mindenki szem előtt volt, része volt egy közösségnek.

Ma messze más a helyzet. A nagyon áhított otthon-dolgozás, függetlenség, nem kevés hátrányos mellékhatással jár. A közösség, mint adottság, eleve  kiesik.


A nyugdíjasokra is nem kevés cikiző megjegyzést hallok, ami persze régen is volt, pl. a "kávéházi nénikék". Bár, ha szerencsénk van, mi is megérhetjük a szép kort, és talán még sivárabb közösségi lehetőségeink lesznek, mint nekik. Ugyan, hol lehet manapság egy szimpla mellett elüldögélni?

Érdekes lenne -persze, ha mást is érdekel, - körülnézni egy kicsit. Tíz ismerősből, itt elsősorban a lakóhely környezetére gondolok- szóval a tíz ismerősből hányan élnek többtagú családban, és mit lehet feltételezni arról, hogy vajon kivel beszélgetnek nap mint nap ők, és azok, akik egyedül élnek?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://napra.blog.hu/api/trackback/id/tr48361330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása